Egy blog szakácsruházatról és aktuális éttermi trendekről

Szakácskabát

Szakácskabát

Fehér vagy fekete?

2017. március 09. - Szakácskabát

Mindenki ismeri a klasszikus szakács viseletet: fehér szakácskabát, sötét színű nadrág, szakácssapka és egy kötény. Ez a klasszikus ruházat mostanra erősen megváltozott azzal a munkakörnyezettel együtt, amiben a szakácsok dolgoznak.

Amikor a 19. században kialakult a ma ismert ruházat a fehér szakácskabátnak elsődlegesen az volt a funkciója, hogy jelezze a ruha tisztaságát és segítse a higiénia fenntartását a konyhán. Ebben az időben a szakácsok kizárólag a konyhán végezték a munkájukat és nem kerültek kapcsolatba a vendégekkel.

bilbao-ferfi-szakacskabat_1.jpg

A mai viszonyok között ez a felállás már nem feltétlenül tartható. Megjelentek a nyitott konyhák, ahol a vendégek láthatják a szakácsokat munka közben. A szakácsok megjelentek az eladó térben, sőt ünnepelt sztárokká váltak, akik személyesen találkoznak a vendéggel és aktívan részt vesznek a kiszolgálásukban.

Ez az új helyzet hívta életre a fekete szakácskabátot, melyen kevésbé látszik a szennyeződés és nem tűnik ki annyira látványosan az étteremben.

bilbao-ferfi-szakacskabat.jpg

Természetesen a fehér szakácskabát hagyományos előnyei (a jobb tisztíthatóság, fehéríthetőség és a tartósság) megmaradtak, de szakácsruházat színeiben is alkalmazkodott a változó időkhöz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacskabat.blog.hu/api/trackback/id/tr9912324325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása