Egy blog szakácsruházatról és aktuális éttermi trendekről

Szakácskabát

Szakácskabát

Milyen a jó felszolgáló kötény?

2017. február 23. - Szakácskabát

Az első dolog amit meglát a vendég egy étteremben az az egyenruha, amit a személyzet visel. Ez a ruházat alapjaiban meghatározza azt a képet, első benyomást amit a vendég kialakít magában.

 

dakar-pincer-koteny.jpg

A felszolgáló ruházat leglátványosabb eleme a kötény, aminek a kiválasztása során a praktikus elemeken túl sok egyéb szempontot is mérlegelni kell.

Nyilvánvaló, hogy a kötény praktikus funkciója az, hogy védje a felszolgáló ruháját és a kötény zsebében tárcát, tollat stb. lehessen hordani. De a kötény stílusa, színe, tisztasága ezen túlmenően erősíteni vagy gyengíteni tudja a vendégben azt a képet amit az üzletünkről ki szeretnénk alakítani.

Vegyük sorra a kötények fő típusait és a kiválasztásuk során mérlegelendő szempontokat:

 

Rövid derékkötény: Talán ez a legelterjedtebb felszolgáló kötény. Nevéből adódóan derék tájékon van megkötve és alapvetően a felszolgáló csípőjét takarja el. Előnye, hogy maximális kényelmet és mozgásszabadságot biztosít, de csak korlátozottan védi a ruházatot és nem nevezhető különösebben elegáns viseletnek.

pub-fekete-csikos-koteny.jpg

Melles/Bip kötény: Ezek a kötények nemcsak a mellkast takarják, de a csípőt és a combokat is. Nyakban és deréktájékon vannak megkötve. A kiválasztásnál fontos szempont, hogy állítható nyakpántú kötényt válasszunk, ha van a személyzetnek alacsonyabb tagja is. Legfőbb előnye ennek a típusnak, hogy védi a felszolgáló ruházatát, jól logózható, és a megfelelő szín kiválasztásával a kötény szerveses tud illeszkedni az üzlet enteriőrjéhez.

szakacs-koteny.jpg

Hosszú derékkötény: A leglátványosabb különbség ennek a típusnak az esetében a többihez képest az, hogy rendszerint térd alatt ér véget és jellemzően egyszínűek. Igen elegáns megjelenést tud kölcsönözni viselőjének de tagadhatatlan, hogy nem a legkényelmesebb választás.

 

dakar-szakacs-koteny.jpg

A felszolgáló kötény típusának a kiválasztásakor azt kell végiggondolnunk, hogy mik az elvárásaink a köténnyel szemben:

- Csak a személyzet ruháját szeretnénk védeni vele?

- Hangsúlyozni szeretnénk az étterem stílusát, eleganciáját, divatosságát?

- Jellemzően álló munkát végez majd a kötény viselője vagy sokat kell mozognia?

- Mennyire gyakran viseli a személyzet a kötényt? Minden nap vagy csak alkalmanként?

Ha a fenti szempontokat átgondoljuk biztosan közelebb jutunk ahhoz, hogy a megfelelő kötényt válasszuk ki az elérhető kínálatból.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacskabat.blog.hu/api/trackback/id/tr8712284503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása