Egy blog szakácsruházatról és aktuális éttermi trendekről

Szakácskabát

Szakácskabát

Röviden a női szakácskabátokról

2017. március 01. - Szakácskabát

Az utóbbi évek egyik legkellemesebb változása a vendéglátás világában a női szakácsok megjelenése.

Szulló Szabina és Palágyi Eszter sikeresen bebizonyították, hogy a hölgyek tökéletesen megállják a helyüket a gasztronómia világában és jelentős sikereket tudnak elérni a jellemzően férfiak uralta szakmában.

 

lady-chef-noi-szakacskabat.jpg

A női szakácsok nagy számú megjelenése magával hozta a kifejezetten számukra tervezett szakácskabátok és egyéb munkaruházati termékek(pl. sapkák) megjelenését.

Vegyük sorra, hogy mik azok a legfontosabb különbségek, amik egy férfi és egy női szakácskabát között találhatóak:

Méret: a női szakácskabátok méretezése általában XS mérettől indul, de nem ritka a 2XS méretű kabát sem. A nagyobb méretek pedig általában az XL méretnél véget is érnek.

Színek: a női szakácskabátok sokkal több színben, mintában készülnek, mint a férfi kabátok. Vannak kifejezetten a cukrászok számára készülő, igazán színpompás darabok is, amik hagyományos konyhai környezetben nem feltétlenül praktikusak.

 

giacca-lady-chef-isacco-rosa_i70614-ko9lty5-w214-h300-l2-z1.jpg

Szabás: talán itt vannak a legjelentősebb eltérések a férfi és női szakácskabátok között. A hagyományos szakácskabátok "szögletes szabásúak", vagyis az oldaluk egyenes vonalú. A nők számára készülő darabok karcsúsítottak, rendelkeznek mellvarrással és gyakori, hogy csípő tájékon hosszabbak. Természetesen a praktikus részletek (szellőző betétek, maghőmérő tartó zseb stb.) ugyan úgy megtalálhatóak a női kabátokon is.

 

lady-royal-noi-szakacskabat.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacskabat.blog.hu/api/trackback/id/tr6412304525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása